— 100 prosent, svarer Rekdal på om spørsmålet om han overleverer Vålerenga med fortsatt toppseriestatus til Ronny Deila.

— Fordi vi har et mannskap som er bedre enn vi har fått fram. Realiteten har sunket inn i alle. Det er nødt til å gjøres noen drastiske grep. Spillestil og spillerutvikling er ikke det viktigste, men et ekstremt poengfokus. Det er ingen som vil være med på et nedrykk. Da vi dro hjem fra Bergen tror jeg alle ble klar over at det er en reell trussel for at det kan gå galt. Det vet jeg kan snu tankegangen til flere spillere, mener den avtroppende Vålerenga-treneren.

— Men det er vel heller ingen i Stabæk, Aalesund eller Start som vil ned?

— Nei, da, det er riktig. Vi er en reell nedrykkskandidat. Men det er ingen som tror vi rykker ned. Vi står med ryggen mot veggen, men vi som har vært med på denne reisen må prøve å befri oss, sier Rekdal.

Ronny Deila ble onsdag presentert som trener for Vålerenga fra neste sesong. Rekdal blir med videre, men som sportslig administrativ leder. Erik Espeseth forlater Strømsgodset for å ta over som daglig leder på Valle. (©NTB)