Nå kommer alle forventninger og alt press til å bli flyttet over på Kjetil Jansruds skuldre. Han vet hva det innebærer etter at han reddet den norske alpinæren i OL i Sotsji sist vinter. Da fikk ikke Svindal det til etter å ha kjørt helt på topp fram til OL, men Jansrud og ordnet to norske medaljer i super-G (gull) og utfor (bronse).

— Det som skjedde med Svindal er noe dritt, for å si det på den måten. Selvsagt er jeg skuffet, men det var en skade som kom som lyn fra klar himmel. Det var ingenting vi kunne gjøre, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB. Han var på plass i Sölden da uhellet skjedde, men er nå kommet hjem til Oslo for å være med på å legge planer for å få Svindal så raskt som mulig tilbake igjen.

— Det er en svært alvorlig skade Svindal har pådratt seg, og erfaringsmessig vet vi at dette kommer til å ta tid. Jeg føler meg derfor temmelig sikker på at Svindal ikke kommer til å kjøre renn i verdenscupen denne sesongen, sier sportssjefen.

Han opplevde å få Jansrud skadd etter det første rennet i VM i Schladming for snart to år siden. Jansrud kom tilbake raskere enn ventet og tok altså to medaljer i Sotsji allerede vinteren etterpå. Nå er håpet at Svindal også skal komme raskere tilbake enn ventet, men sesongens store mål, VM i Vail/Beaver Creek, rekker han ikke.

— Svindal er offensiv og profesjonell. Han tenker framover, og han ble raskt operert og tatt godt hånd om på sykehuset i Innsbruck, forteller Ryste. Han sier at Svindal allerede er i gang med jobben å komme tilbake igjen. (©NTB)