— Det ble anmeldt flere grove tyverier fra Kiwi-bygget i Vennesla og kraftstasjonen i Iveland gjennom hele sommeren. Fredag ble en mann pågrepet og siktet for flere forhold, sier lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Politiet pågrep fredag en 29-åring for gjentatte innbrudd og grove tyverier fra det nye Kiwi-bygget i Vennesla og kraftstasjonen i Iveland. Foto: John Tomas Homme

I forrige uke åpnet den nye Kiwi-butikken i sentrum av Vennesla. Byggeplassen har gjennom sommeren hatt flere besøk av 29-åringen, som stort sett stjal verktøy. Følg FVN Vennesla på Facebook!

— Han innrømte at han hadde stjålet diverse verktøy fra begge stedene, og at han hadde vært der flere ganger. Men vi mener han har vært der flere ganger enn det han innrømmer, sier Homme.

Pågrepet hjemme

Mannen ble pågrepet uten dramatikk i hjemmet sitt, i Vennesla-området. Der ble det funnet mye av verktøyet som var meldt stjålet.

— Mannen er en kjenning av politiet. Det ble også funnet narkotika hos ham, sier lensmann Homme.

Varetektsfengsles

Politiet har begjært fire ukers varetektsfengsling av 29-åringen, som fremstilles i Kristiansand tingrett mandag.

— Vi har kontaktet en del av entreprenørene allerede. Det er både store og små entreprenører. Verdien er vanskelig å anslå, men det er ganske mye tyvegods, sier Homme.