KRISTIANSAND: — Jeg ønsker at dere menn og fedre skal involvere dere mye mer. På videregående skoler er det mange som dropper ut, og de med minoritetsbakgrunn er på topp. Foreldrene er veldig viktige for å forebygge dette, sa Dagrun Eriksen da KrF i går inviterte til politikk, grilling og dans på Øvre Slettheia skole.

Bydelen har egne mødregrupper som møtes to ganger i uka. Nå mener Dagrun Eriksen at det er på tide at fedrene blir mer med.

— Vi har gjort mye for å involvere mødrene, men vi har kanskje glemt fedrene, sier hun til Fædrelandsvennen.

Dropper ut

Vest-Agder KrF sin listetopp mener innvandrerfedre må ta et ansvar for at barna deres klarer å fullføre utdannelsen. I dag er det kun 57 prosent av elevene som fullfører videregående skole.

— Her på Slettheia ser jeg at fedrene engasjerer seg veldig for eksempel i fotball. Men jeg ønsker at de skal være mer til stede når det gjelder skole og utdanning også. Her kan de virkelig være en ressurs, sier Dagrun Eriksen.

Kontantstøtte

Dagrun Eriksen er selv oppvokst på Slettheia, i en blokk like bak skolen. Hun tror at mange av innbyggerne i bydelen ikke bruker stemmeretten. Men det vil hun forandre på blant annet ved å snakke varmt for partiets familiepolitikk.

Men til tross for mye godt valgflesk fra KrF, var det litt vanskelig å finne velgere på arrangementet.

— Jeg vet ikke om jeg skal stemme en gang, for jeg har ikke peiling på politikk, sier Baris Køse (20) fra Tyrkia.

Delta i debatten: Engasjerer innvandrerfedre seg for lite i familien?