KRISTIANSAND: Klokken 16.00 i dag kunne driftsleder ved Vegtrafikksentralen i Porsgrunn, Jan Ove Grave, opplyser om at opplæringen av operatørene ved Vegtrafikksentralen var gjennomført og avsluttet . Dermed var det eneste som gjenstod før E 18-strekningen mellom Grimstad og Kristiansand kunne åpnes en formell sikkerhetsgodkjenning. Den er nå kommet. Fra klokken 06 i morgen tidlig vil hele E 18 Grimstad-Kristiansand være åpen for trafikk.

— Trafikken vil gå uhindret på hele strekningen Grimstad-Kristiansand når den blir sluppet på klokken 06 i morgen tidlig, sier Nils Ragnar Tvedt, prosjektleder for E 18-utbyggingen utbyggingen i en pressemelding.

- Sikkerheten er på topp

Han er lettet over at hele veistrekningen nå kan åpnes for trafikk.

Også regionvegsjef Andreas Setsaa er glad for at man nå kan åpne.

— Sikkerheten på E 18 Grimstad – Kristiansand er på topp. Endelig har vi hel vei som er blitt veldig bra. Det kommer til å bli en ny dag for alle som kjører på veistrekningen, sier han til fvn.no.

- Som hånd i hanske

Da fvn.no tidligere i dag snakket med pressekontakt i Agder OPS vegselskap, Lars Gunnar Nag, var ikke sikkerhetsgodkjenningen i boks, men han opplyste da om at de kunne klare å få veien klar kort tid etter et eventuelt klarsignal fra veimyndighetene. Etter å ha sjekket hva som måtte gjøres anslo han så at arbeidet ville ta en del timer.

— Det må fjernes teip fra mellom 100 og 200 tildekkede skilt. I tillegg må det fjernes sperringer fra alle påkjøringsrampene, sier Nag.

Dette vil man ifølge Setsaa gjøre i kveld eller natt slik at alt er klart til i morgen.

Fra opplæringen av operatørene ved Vegtrafikksentralen var gjennomført og avsluttet tok det ikke lang tid før den formelle sikkerhetsgodkjenningen var på plass..

— Vi hadde forberedt de prosedyrene som var nødvendige å ha. Etter at opplæringen var ferdig gikk det som hånd i hanske, opplyser Setsaa.

Forstyrelser i systemet

Åpningen av E 18 vest for Lillesand ble som kjent utsatt på grunn av manglende sikkerhetsgodkjenning . Tunnelene mellom Kristiansand dyrepark og Lillesand har et omfattende sikkerhetsopplegg som overvåkes og styres av driftsoperatørene ved Vegtrafikksentralen. Forstyrrelser i systemet førte til at denne opplæringen, og følgelig også åpningen, ble forsinket.