KRISTIANSAND: Asbjørn Hovet fra Tveit ble meldt savnet ved 14-tiden mandag, da han ikke dukket opp på jobb ved Xstrata Nikkelverk.

— De ansatte er preget

Tirsdag formiddag ble dykkere fra brannvesenet satt inn i søket. Først ble det søkt langs bysiden av Otra, fra den gamle Lundsbroa til Tangen, uten at det ble funnet spor etter den savnede.

— Nå skal vi rundt ved Festningen og Bystranda, sier brannmester Bjarne Lund i Kristiansandsregionen brann- og redning til fvn.no klokken 13.30. (Artikkelen fortsetter under bildene)

(Foto: Lars Hoen)
Foto: Lars Hoen Foto: Lars Hoen

Brannvesenet bruker en dykkerbåt med to dykkere, to assistenter og en leder. Venner samlet seg I natt søkte mannskaper fra Røde Kors i de gjenstående delene av Kvadraturen, uten resultat. Tirsdag morgen hadde det samlet seg venner av den savnede i området Tresse/Bystranda. De har letet på eget initiativ i formiddag.

Nå er det bestemt at søket til lands skal gjenopptas i ettermiddag.

— Vi har kalt inn en del Rover-speidere og Røde Kors som skal ut til fots, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til fvn.no klokken 12.30. Disse samler seg i Tresse og skal så gå igjennom områdene som allerede er gjennomgått én gang.

To vitner

Asbjørn Hovet deltok lørdag kveld på strandfesten Palmesus på Bystranda.

Politiet har tirsdag formiddag fått opplysninger fra to vitner som så Asbjørn Hovet stå ved Snadderkiosken rett rundt midnatt natt til søndag.

— Dette stemmer overens med det vi vet fra tidligere, sier stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon til fvn.no.

Fra før av visste politiet at Hovet var i kontakt med en venn på telefon rett etter midnatt. 25-åringen skal da ha sagt at han var ved Snadderkiosken.

— Det vi sjekker mest er om han kan ha gått ned til Otra, og om han kan ha falt uti, hvis han for eksempel skulle late vannet. Det er ikke lang vei i forhold til Snadderkiosken. I og med at det ikke har vært noe kontakt med mobiltelefonen etter 00.07, så betyr det at den ble slått av på et eller annet tidspunkt. Vi er redd for at det er dette som har skjedd, sier Nordmo.

Ble redd noe hadde skjedd Søsteren meldte broren savnet da hun ikke fikk tak i han ved gjentatte forsøk.

— Jeg prøvde å få tak i ham på mobil hele søndagen, men fikk ingen svar. Da han heller ikke dukket opp på jobb dagen etter, var jeg redd noe hadde skjedd og meldte han savnet, forteller hun.

Omkring 100 personer fra politi, venner, familie og letemannskap fra Norsk Folkehjelp sanitet, Rovernes Beredskapsstyrke og Røde Kors søkte mandag kveld etter Asbjørn Hovet i Kristiansand. Letingen foregikk både på land og fra båt.

Letemannskapet har søkt etter 25-åringen langs Otra, Tangen, Bystranda, havneområdet, Tresse og Kvadraturen.

Asbjørn Hovet hadde på seg en beige t-skjorte da han forsvant. Han er 192 centimeter høy og snakker kristiansandsdialekt. Politiet antar at han var noe beruset natt til søndag, men graden av beruselse vet de ikke. Politiet ønsker tips fra vitner.

Har du tips i denne saken? Kontakt fvn.no på telefon 03811 eller på mail: tips@fvn.no

SIST SETT: Asbjørn Hovet ble sist sett her ved Snadderkiosken på Tangen. Arkivfoto: Christian Nørstebø Foto: Christian Nørstebø (arkivfoto)
Nærmere 100 personer; 50 venner og familie og resten organiserte, deltok mandag kveld i søket etter 25 år gamle Asbjørn Hovet. Foto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau
Mannskap gjør strandsøk ved Kristiansand Havn mandag kveld. Foto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau