MANDAL: — Hva gjør jeg nå, spør fem år gamle Marius Mydland fra Lyngdal i det han har fått av hodet og halen på reka, men står igjen med midtpartiet. Under gårsdagens kokkekurs i sunn mat måtte ungene nemlig pille rekene selv hvis de ville ha dem i wrapen.

— Det er gøy å lære å lage mat, sier han, men innrømmer at ingrediensene nok var litt mer avanserte enn hva han hadde behov for. Det var både rømme, reddik, tomat, agurk, salat, løk, biff, reke og laks som kunne rulles inn i potetkaken. Hvis han skulle velge helt selv ville han hatt en wrap med bare reke og laks i.

Fra frisør til kokk.

En som derimot likte alle ingrediensene, og som nøt måltidet var Trym Kleven Jørgensen (7) fra Stavanger. Hjemme pleier han å lage havregrøt og å steike kjøttdeig, så han syntes det var gøy å få utvide repertoaret med en sunn wrap.

Også tvillingsøster Tuva likte maten. Tidligere i uken ville hun bli frisør når hun blir stor. Etter kurset ville hun bli kokk. Til tross for at hun er vant med den noe større Gladmatfestivalen i Stavanger, har hun storkost seg i Mandal under Skalldyrfestivalen.

— Det var kjempekjekt. Det gøyeste var å lage mat, og å kjøre krasjebil, sier hun.

- Få barna interessert.

— Dette er mat vi kan spise når vi er på vei ut på trening, ut til venner eller hva vi skal, sier Turid Kalleberg fra Kokkens Mesterlaug til barna. Det er hun, i samarbeid med festivalen, som står bak de mange kokkeskolene som arrangeres for barna på festivalen.

— Vi vil få barna interessert i mat, og få dem inn på kjøkkenet i større grad enn de hjemme. Nå tar ikke folk seg tid til det, sier hun.

Lørdag er det tradisjonsmat som står på plakaten, noe Kalleberg synes er veldig viktig å lære barna.

— Det er noe med å vite hvor varene kommer fra, å kunne kjenne litt og å ta på maten før de spiser den. Å vite hvordan maten lages, fortsetter hun.

Mandal: