KRISTIANSAND: Den dømte skal ved to anledninger ha utøvet vold mot sine to stesønner da de var på besøk hos han.

Det første tilfellet skjedde i 2004, da begge stesønnene var på besøk hos 38-åringen sammen med sin mor i hans hjem. Den ene av de to brødrene var da 19 år, og etter at han og den da 14 år gamle broren havnet i en krangel på kjøkkenet, skal den dømte ha blitt svært provosert.

Tok kvelertak

38-åringen ba den ene av guttene om å forlate huset flere ganger, uten at gutten lystret. Han tok da tak rundt halsen på den eldtste gutten og løftet han opp på kjøkkenbenken. Grepet skal ha vært så hardt at gutten fikk pustevansker.

Det andre tilfellet av vold mot stesønnene fant sted nesten ett år senere, og da var det den yngste av de to guttene som fikk erfare 38-åringens vrede. Den da 15 år gamle gutten skal ha fratatt stefaren og morens felles lille sønn en kniv som han lekte med. Dette fordi han følte det ikke var forsvarlig for små barn å leke med kniv. Han hadde også ved denne anledningen konfrontert stefaren med at han synes han var en dårlig far som lot den lille gutten få lov til å leke med kniver.

Ringte barnevernet

Igjen ble 38-åringen kraftig provosert og dro stesønnen med seg inn i huset mens han tiltalte han som "sønn av djevelen" eller liknende. Gutten prøvde deretter å flykte og låste seg inn på et rom, hvorpå stefaren tok seg inn og slo han først med flat hånd i ansiktet, før han tok tak rundt halsen hans og løftet han oppetter veggen. Gutten skal i ettertid ha funnet episoden så skremmende at han ringte barnevernet. Han har også senere slitt med angst som følge av voldsepisoden og er livredd for å treffe på sin stefar.

Ifølge dommen finner retten det straffeskjerpende at 38-åringen utøvet volden uten å ha blitt særlig provosert. Provokasjonene han opplevde står ikke i stil med hans reaksjon.

Fengselsstraffen til den 38 år gamle stefaren er utsatt ett straffelovens §§ 52-54. Retten fremla et forslag om betinget fengsel i 24 dager for voldsepisodene. I tillegg må mannen betale en bot på 4000 kroner og saksomkostninger på 5000 kroner.