MANDAL: I alt skal det være snakk om navn og personnummer til 26 personer bosatt i Mandal som har ligget åpent til innsyn for gud og hvermann på kommunens nettsider, melder Lindesnes Avis. Opplysningene skal til sammen ha ligget tilgjengelig for allmennt innsyn i to år.

Stengte serveren

Det var også lokalavisen som i går henvendte seg til rådmann Erik Hillesund og IKT-leder Roy Kenneth Grundetjern i kommunen og konfronterte dem med saken. Grundetjern gikk da drastisk til verks og stengte hele serveren til kommunens nettsider. Kommunen jobber nå med å løse problemet. Det er ikke første gang dette skjer. For to år siden hadde kommunen et tilfelle av samme karakter. Rådmannen lovet da å rydde opp i problemet.

— Her er det gjort en menneskelig feil. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men skal ta saken opp med rådmannskontoret i morgen tidlig. Det er de som legger ut sakene. Vi bare drifter serveren, sier Grundetjern, uttaler Grundetjern til Lindesnes Avis.

- Under enhver kritikk

En av de 26 personene som er berørt av dette, er tidligere undervisningsinspektør ved Furulunden skole, Kai Stoveland. Han reagerer sterkt på at dette er mulig.

– Dette er under enhver kritikk! Når Mandal kommune er blitt gjort oppmerksomme på dette for to år siden må vi regne med at det blir ordnet opp raskt. Jeg regner med at dette er en glipp som ikke er gjort med vilje. I morgen vil jeg ta kontakt med kommunen og sørge for at dette ikke gjentar seg, sier han til lokalavisen.