ARENDAL: Poltiet i Aust-Agder vurderte mannen som en tikkende bombe. Det var dommer i Aust-Agder tingrett, Odd Douzette som dømte mannen til fengsel. Men han understrekte at mannen er nødt til å bli tilbudt psykiatrisk hjelp under fengselsoppholdet, skriver Agderposten fredag.

Stor gjentakelsesfare

Den 37 år gamle mannen, som stod tiltalt for flere tilfeller av vold, trusler, plagsom opptreden og brudd på besøksforbud overfor forskjellige fornærmede, er tidligere blitt avvist på sykehus. Han har selv ytret et ønske om behandling, og forsvarer Øyvind Aakerøy er klar i sin tale.

— Det er åpenbart at det er hjelp, og ikke fengsel, min klient trenger. Fengslingen er da også påkjært til lagmannsretten, sier Aakerøy til Agderposten.

Årsaken til fengslingen er at politiet frykter mannen vil begå nye lovbrudd om han får gå fri.

— Vi er redd for at han skal begå nye straffbare handlinger. Det er retten enig i, sier politiadvokat Leif Aleksandersen.

Tilfredsstilte ikke kravene

37-åringen skal ikke ha tilfredsstilt kravene for å motta psykiatrisk behandling i stedet for fengsel. Han hevdet selv i retten at hans jevnlige kontakt med en psykiatrisk sykepleier har hjulpet ham til å bli bedre. Nå ønsker han mer behandling.

Politiadvokat Aleksandersen innrømmer at de først prøvde å få fremstilt mannen for behandling.

Siden desember i fjor har arendalsmannen i alt begått 20 lovbrudd.