ARENDAL: Bikkjene gikk løs på rådyret og spiste opp låret på det mens det fremdeles levde. Ifølge Svein Torje Ljøstad fra viltnemnda i Arendal var det et grufullt syn, og nå reagerer han på at hundeeieren ikke hadde bedre kontroll over dyrene sine, skriver Agderposten mandag.

Det er ikke det eneste stygge tilfellet viltnemnda har vært ute for den siste tida. Ljøstad rapporterer også om at folk ofte er altfor dårlige til å melde ifra når de for eksempel kjører på og skader dyr. Det er påbudt å melde fra til viltnemnda når man skader dyr. For ikke lenge siden ble en elg påkjørt på E18 ved Austre Moland uten at bilførerne meldte ifra.

-Ofte blir dyrene drept når de blir påkjørt, eller så hardt skadet at de går en pinefull død i møte. Derfor er det viktig å varsle politiet så raskt som mulig når uhellet er ute. Ring telefon 02800, og fortell hva som har skjedd, og hvor og når det skjedde. Da vil politiet umiddelbart melde fra til den lokale viltnemnda, som rykker ut og gjør det som er nødvendig, sier Ljøstad til Agderposten.