KRISTIANSAND: — Det har vært et væpnet ran på stasjonen. Vi fikk melding om ranet fra Securitas sin vaktsentral klokken 2.54, forteller innsatsleder hos politiet, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Politiet ber om tips fra folk som kan ha opplysninger om ranet. Ransmannen beskrives slik: 175-180 centimeter høy, lys i huden, hette på hodet, skaut over ansiktet, sorte bukser og en genser/ytterjakke i militær gråfarge. Alderen skal politiet så langt ikke ha noen formening om.

— Han som var på jobb ble truet med pistol og det ble avfyrt et skudd, men ingen er blitt skadet, sier Osaland.

Det er ikke funnet noe prosjektil på stedet, og ifølge Osaland er det trolig skutt med løskrutt.

Alene på jobb

Ranet skjedde ved kassa i den døgnbetjente stasjonen. Mannen som var alene på jobb skal ha gitt fra seg hele kassabeholdningen, og får ros fra politiet for å ha oppført seg riktig. Han skal ikke ha blitt fysisk skadet.

Teknisk etterforsker fra krimteknisk i Agder politidistrikt kom til ransstedet ved 3.30-tiden og startet undersøkelser på stedet. Politiet er dessuten i gang med å avhøre ransofferet. Det ble også startet sporsøk med hund, men dette skal etter det fvn.no erfarer ikke ha ført fram.

Osaland bekrefter at det var bevæpnet politi som gikk til aksjon mot stasjonen etter at ranet ble meldt. Ingen er så langt pågrepet for ranet. Ifølge politiet forsvant ransmannen til fots.

Har du tips om hendelsen? Kontakt fvn.no på telefon 38 11 32 92, SMS/MMS til 03811 eller e-post nyheter@fvn.no.

Foto: Vegard Nekstad