VALLE: Homme var bosatt på Søm i Kristiansand, men kommer opprinnelig fra Valle i Setesdal.

44-åringen var på vei fra Varden til Stavedalen på snøskuter da skredet gikk.

— Han og kameraten kjørte langs ei skuterløype i retning Stavedalen. Kameraten kjørte et halvt minutt bak, og det var han som oppdaget raset, sier politiførstebetjent Knut H. Nomeland ved Valle og Bykle lensmannskontor.

Kameraten av 44-åringen kjørte ned til Stavedalen og fikk varslet hyttebeboerne i området. I løpet av kort tid fikk han mobilisert rundt 20 personer som begynte å lete etter 44-åringen i rasområdet.

— De fant ham liggende under sin egen snøskuter, og det ble umiddelbart satt i gang gjenopplivningsforsøk, sier Nomeland.

44-åringen skal ifølge vitner ha blitt truffet av sin egen snøskuter da han ble tatt av skredet.

En halvtime under snøen

Ifølge Nomeland lå 44-åringen rundt en halvtime under snøen før han ble funnet. Lege og ambulansepersonell kom raskt til stedet for å bistå med medisinsk hjelp.

— Det ble gjort forsøk på gjenopplivning kontinuerlig fra han ble funnet til han ble plassert i ambulansen, men likevel sto ikke livet til å redde, sier Nomedal.

Politiet opplyste fredag at mannen omkom i ambulansen på vei til sykehus.

Les også: Omkom i snøskred

- Gjorde alt de kunne

Politiførstebetjent Nomeland berømmer innsatsen til de lokale hyttebeboerne, som gjorde alt de kunne for å berge mannens liv.

— Det var vanskelige forhold med tett snøvær og vind, og de som bor rundt på hyttene gjorde en formidabel innsats, sier Nomeland.

Politi og redningsmannskaper gjennomførte en større leteaksjon i forbindelse med snøskredet. Etter flere timers søk i området, ble det slått fast at ingen andre befant seg i skredområdet.