VALLE: — I dette tilfellet har mobiltelefonen reddet henne, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen til fvn.no.

Ettåring i bilen Like før klokken 00.00 natt til torsdag fikk politiet telefon fra en fortvilt kvinnelig sjåfør som hadde kjørt av veien langs riksvei 9. 21-åringen, som er fra Ålgård i Rogaland, forklarte til politiet at hun ikke klarte å komme ut av bilen, og at hun hadde en ett år gammel gutt med seg. Kvinnen kjørte nordover på riksveien.

— Kvinnen forklarte at hun hadde kjørt forbi Rystad, men mente at hun ennå ikke hadde passert Valle. Hun forklarte også at hun hadde kjørt av veien, at kollisjonsputen hadde løst ut og at hun satt fast inne i bilen i en krattskog, forteller Jørgensen.

Politiet satte i gang en stor leteaksjon for å finne kvinnen. Flere tjenestebiler lette etter bilspor i området hvor kvinnen forklarte at hun trolig befant seg. Men ingen bil ble funnet.

Spore mobilen Operasjonsleder Jørgensen ba derfor Hovedredningssentralen på Sola om å spore mobiltelefonen til kvinnen. Dette ble gjort, og politiet fikk etter en stund beskjed om at kvinnens telefonsignaler stammet fra en sentral ved Rotemo i Valle.

— Vi fant henne nokså raskt da vi fikk kartlagt at mobiltelefonen var i området ved Rotemo. Men det var ingen spor å gå etter på veien, så det var ikke enkelt å finne bilen. Hadde hun ikke hatt mobiltelefonen, så kunne det gått riktig galt. I denne situasjonen kan man si at telefonen nærmest har vært livreddende, mener Jørgensen.

Kvinnen og den ett år gamle gutten, skal være uskadet, men bilen har fått store materielle skader. De to ble funnet like før 01.30, og hadde da sittet fast i bilen i 1,5 time.