ARENDAL: Den mindreårige jenta fortalte at mannen skal ha tilbudt henne 10.000 kroner for sex, men at hun avslo dette. Han skal likevel ha forgrepet seg på jenta, skriver Grimstad Adressetidende.

— Jeg var livredd da det skjedde, men tenkte at det ikke var noe poeng i å stikke av, siden det ikke var mobildekning der og langt til nærmeste hus, fortalte offeret i retten. Ifølge jenta skal overgrepet ha skjedde i tiltaltes hus.

Mannen erkjente forholdet, men nekter straffskyld. Han skal også i avhør ha erkjent de faktiske forhold.

Den unge jenta fortalte til retten at hun har fått store psykiske plager som følge av overgrepet. Hun hadde problemer med å skulle forklare seg i retten, og tiltalte ble bedt om å sette seg på bakerste benk.

— Det har vært vanskelig, med søvnproblemer, konsentrasjonsvansker og nervøsitet. Karakterene på skolen er blitt dårligere, det har vært selvmordsforsøk, avskjedsbrev og selvskading. Derfor går jeg til psykolog, sa hun.

Til tross for at jenta skal ha gitt uttrykk for at hun ikke ønsket sex med mannen, er mannen i 40-årene ikke tiltalt for voldtekt. Årsaken til dette skal være at fornærmede skjønte at han ikke ville gi seg og derfor ikke gjorde fysisk motstand.

— Han stoppet opp og spurte om han skulle stoppe. Jeg sa ja, men han bare fortsatte. Dette var ikke frivillig fra min side, sa hun i retten.