— Jeg både fornøyd, overrasket og glad for at det ble akkurat det bildet, sier den fornøyde prisvinneren til fvn.no.

Det var i kategorien "Hverdagsliv" Jakobsen fikk andreplassen med et bilde fra serien i Fædrelandsvennen som heter "I nærheten" . Bildet heter "Drøm" og er tatt under snøvinteren i mars i fjor.

— Hvorfor er du overrasket?

— Fordi "I nærheten" er ei stille spalte som rusler og går langt bak i avisen. Og fordi det er et motiv som har stått tilgjengelig for alle andre i flere uker, men ingen andre har tatt det. Det er et bra bilde i all sin enkelhet og minimamalistiske stil, sier Jakbosen.

Som fotosjef i Fædrelandsvennen, og gjennom sin mangeårige karriere som fotograf, har han vært en frontkjemper for det dokumentariske fotografiet. Bildet som viser virkeligheten slik som den faktisk er, uten oppstilte politikere eller kjendiser eller hva det måtte være.

— Jeg ser at det er en ungdommelig stil som er tatt i bruk av en aldrende mann, en trend som unge kjører på. Da kan det fort bli feil. Og jeg er glad for at de unge nå tar i bruk den strenge minimalistiske og dokumentariske formen, sier Jakobsen.

Han oppfatter andreplassen som et signal fra juryen i "Årets bilde" om at den ønsker mer bilder som dokumenterer virkeligheten, ikke arrangerer den.

Samtlige bilder i konkurransen kan du se her.

Og flere av prisvinnerens bilder kan du se her.