ARENDAL: Bache-Wiig mener E 18 skal avsperres, og at retten skal på befaring på ulykkesstedet.

Vil høre polakkens forklaring

Forsvareren mener det viktigste vitnet i rettsaken er polakken som trolig var den eneste personen som så selve påkjørselen.

Ergas forsvarer mener det ikke er opplagt at hans klient skal dømmes for uaktsomt bildrap. Han varslet derfor retten om at han kunne komme til å si seg uenig med sin klient i skyldspørsmålet. Erga har hele tiden erkjent straffskyld.

— Dette er en utrolig trist sak, og en vanskelig sak. Den har ikke bare berørt de etterlatte, men et helt politidistrikt. Tiltalte har erkjent skyld fra første stund, og er utrolig lei seg for det som har skjedd, sa Bache-Wiig.

- Politiets opptreden sentral

Bache-Wiig sa i sin innledning at han politiets opptreden i saken kommer til å bli en viktig del av bevisførselen. Ifølge forsvareren skal Ivarsen ha løpt ut i kjørefeltet hvor han ble påkjørt av Christer Erga.

— Det sentrale i denne saken er min klients oppførsel den aktuelle natten. Men slik etterforskningen har skredet fram vil det være min fordømte plikt å opplyse om andre sider av saken. Blant annet hvordan denne veisperringen ble etablert. Det er også helt sentralt hvordan politimannen beveget seg, sier Bache-Wiig.

- Ikke tema

Aktor, Jostein Johannessen, mener politiets opptreden ikke skal være tema for rettsaken.

— Politiets opptreden i saken er helt uvesentlig. Det er tiltaltes opptreen som skal disukteres i denne saken. Grunnen til at jeg sier dette er at jeg antar forsvarer kommer til å rette fokus mot politiets håndtering, sa Johannessen.