ARENDAL: Arendal sykehus har ingen ansatte som utelukkende jobber med sikkerhet, videoovervåkningskameraet er stjålet og per dags dato er det kun portører som går inn i en slags vektertjeneste på sykehuset, skriver Agderposten tirsdag.

Det reagerer enhetsleder for forsyning, Paul Øyvind Jensen nå kraftig på.

-Portørene burde ikke bli brukt til vektertjenester fordi det er få av dem som er skolert til å ha en slik funksjon, sier Jensen til Agderposten.

Hovedtillitsvalgt i fagforbundet, Merethe Krogstad Hoel har også lenge etterlyst en bedre sikkerhetstjeneste på sykehuset. I Kristiansand har sykehuset en egen vektertjeneste. Dette har aldri blitt gjennomført i Arendal.

Helt Texas

-Portørene gjør en kjempejobb, men de kan ikke gå ifra jobben hvis de står i heisen med en pasient. Nå er det helt texas i helgene. Hvilken annen bedrift med 2.000 ansatte har like dårlig vaktordning som sykehuset i Arendal? spør Krogstad Hoel.

Helgens tyveri fra en pasient er ikke det første i sitt slag ved sykehuset, og ifølge enhetsleder Jensen opplever personalet stadig at pasienter føler seg utrygge. De tør blant annet ikke gå alene på toalettet. Ifølge Jensen skjer tyverier bare oftere og oftere.

Er blitt bedre?

Tross helgens episode og de kontinuerlige tyveriene, mener sikkerhetssjef ved SSA, Øyvind Grimestad at sikkerheten har blitt bedre den siste tiden.

Driftsdirektør ved Sørlandet sykehus, Per W. Torgersen forklarer at mangelen på en egen vektertjeneste skyldes at det ikke har vært mulig å øke pengebruken på vakthold i år. Dette grunnet nedbemanning. Episodene den siste tiden synes han likevel er flaut, og lover at han vil vurdere sikkerhetssituasjonen når han får oversikt over alt som har skjedd ved sykehuset i Arendal den siste tiden, skriver Agderposten.