KRISTIANSAND: — Vi prøver å få tak i så mange snøfresere vi kan. Det er ikke flere å hente her i byen. Vi har kontaktet alle entreprenørene, sier brøytesjef i Kristiansand kommune, Odd Kristiansen, til fvn.no.

Natt til søndag fikk kommunen tak i en veihøvel og to snøfresere fra Risa entreprenørselskap i Stavanger. Kristiansen håper at han skal få sendt ytterligere to sørover så fort som mulig. Mannen som hele Kristiansand nå setter sin lit til, forsikrer at det ikke blir spart på noe for å få brøytet veiene i byen.

Smale veier

— Langt fra alle er innesnødd. Men vi skulle helst ha prioritert alle områdene på en gang, erkjenner han.

Problemene er søndag størst på veier i boligfeltene og på fortauer. Mange veier er så smale at det er vanskelig å komme fram, og på de fleste fortauene ligger det en meter med snø.

— Nå må vi ta for oss boligveiene. Det er blitt måkt, men mange steder er det et døgn siden sist. Den tunge snøen gjør at brøytemannskapene får problemer med å presse ut snøen. Derfor trenger vi snøfresere, sier Kristiansen, som forsikrer at brøytemannskapene kjører døgnet rundt for å få bort snøen.

— Problemene er jevnt fordelt over hele byen.

Bussrutene

Snøen laver fortsatt ned søndag, og både fvn.no og kommunen blir nedringt av fortvilede innbyggere som ikke kommer seg ut av huset.

— Vi noterer ned alle som ringer oss, og tar det opp med dem som brøyter, sier Kristiansen.

Utover søndag kveld vil brøytemannskapene prioritere bussrutene, samt gang- og sykkelveiene inn mot Kristiansand sentrum, for at folk skal komme seg på jobb og skole mandag.

— Vi er i kontakt med Statens vegvesen for å legge en plan for å holde bussrutene i gang. Vi skal også få åpnet gang- og sykkelveiene. De er ikke prioritert siden vi måtte ha en plass å legge snøen da det stod på som verst, sier Kristiansen.

— Går dette på bekostning av brøytingen på boligveiene?

— Nei. Vi trenger for eksempel bare fire snøfresere til å måke gang- og sykkelveiene. Bussrutene har vi rimelig god kontroll på.

Kristiansen håper imidlertid fortsatt på å få tak i flere snøfresere. Er det noen som kan bistå, bes de å ringe Kristiansand kommune på 38029363.