ARENDAL: Nå er det gått nesten ti år siden mishandlingen. Foreldelsesfristen for slike saker er på ti år, så det var usikkerhet om kvinnen ville bli trodd så lenge etter.

Kvinnen ble trodd, og tingrettsdommer i saken ville gi ekskjæresten ett års fengsel. Men de to legdommerne var uenige, og la til et halvt år, etter å ha hørt kvinnens rystende historie.

— Jeg er glad for at meddommerne viste mot og våget å gå høyere enn både politi og fagdommer. Etter alt jeg har vært gjennom, av vold og mishandling, betyr dette mye, sa jenta til Agderposten etter dommen ble avsagt i går.

Den da 14 år gamle jenta fortalte sjokkerende historier om hvordan kjæresten skal ha mishandlet henne på det groveste gjennom flere år.

— Volden skjedde uten foranledning. Hun levde i stadig angst for å bli utsatt for vold, skriver Aust- Agder tingrett i dommen.

Ekskjæresten må i tillegg til fengselsstraffen betale 125 000 kroner i erstatning.

I dag er kvinnen ute av stand til å jobbe, og hun mener selv at volden har ødelagt henne fullstendig. Kvinnen ble kalt "blåveispiken" i skolemiljøet på grunn av alle merker hun fikk etter all volden hun ble utsatt for.

— Jeg ga mange underlige forklaringer på hvorfor jeg hadde alle blåveisene, forteller kvinnen.

— Vi skjønte jo at det skyltes vold. Det var dessverre lite vi kunne gjøre, sier en klassevenninne til Agderposten.