KRISTIANSAND TINGRETTENI sin egen leilighet nær sentrum ble de tre skoleelevene holdt fanget i sju timer, og utsatt for grove trusler og vold.— De truet og skulle ha penger av oss. Vi turte ikke gjøre noe, fortalte en av de tre gislene, en 19 år gammel skoleelev, i Kristiansand tingrett i går.Hans ett år yngre bror skal ha blitt slått, slengt i gulvet, tatt kvelertak på og fikk ansiktet holdt over en varm kokeplate.- Jeg hørte at han skrek og gispet etter luft, fortalte storebror. KREVDE 12.000.

Den 21 år gamle hovedmannen hevdet guttene skyldte dem 12.000 kroner, noe de blankt avviser. Han fikk hjelp av to kamerater til å kreve inn pengene, begge aktive idrettsutøvere på elitenivå.De to eliteutøverne på 18 og 19 år skulle motta 3000 kroner hver for gisseloppdraget.- Jeg sa til dem at før noen forlater leiligheten, skal vi være enige, forklarte 21-åringen.Han var kort tid i forveien blitt kjent med de tre skoleelevene, og hadde akkurat flyttet inn i leiligheten da vennskapet ble snudd til skrekkscenario.Tiltaltes inntreden medførte narkotrafikk til boligen, og i en politirazzia natt til lørdag 16. september i fjor ble han sammen med flere venner pågrepet og bøtelagt for narkobesittelse.Ute av arrest dagen etter var han tilsynelatende pengelens, og gjorde sitt krav gjeldende. Han møtte de tre skoleelevene i byen, de gikk til Wergelandsparken der de to eliteutøverne skal ha dukket fram i mørket bak trærne.- Det ble sagt at de skulle passe på hver sin, og så gikk vi opp til leiligheten. Hvis vi prøvde å løpe, ville de ta oss uansett, opplyste 19-åringen i retten. TØMTE KORTET.

Der ble han truet til å oppgi koden til Visa-kortet, som ble tømt for 4000 kroner i en av byens minibanker. De to andre gislene skal først forklare seg i dag.21-åringen skal ha ledet an, men også de to kameratene fremsatte alvorlige trusler. En av dem skal også ha fektet med en paraply, mens hovedmannen benyttet et støvsugerrør for å skremme. En brødkniv lå framme på bordet, til skrekk og advarsel.Fristen for betaling ble satt til neste dag. Før de forlot leiligheten rasket de tiltalte med seg verdisaker. De fornærmedes forsikringsselskap har fremsatt et erstatningskrav på nærmere 30.000 kroner.Alle de tre er tidligere domfelt, og hovedmannen ble sammen med 19-åringen varetektsfengslet i fire uker, fordi prøvetiden for idømte samfunnsstraffer ikke var fullendt.Den alvorlige tiltalen skal ikke ha fått konsekvenser for guttenes medlemskap i eliteklubben.Tekst: Vegard Damsgaardvegard.damsgaard@fvn.no - 38113655