LILLESAND: På det meste var seks vaksinatører i sving for å ta unna de flere hundre frammøtte på Møglestu videregående skole. Da dørene åpnet klokken 16, hadde så mange personer i risikogruppene møtt opp at det ble både trengsel og forvirring rundt kølappsystemet.

— Det var litt kaotisk i starten, fram til vi hadde fått organisert et system. Men det var ikke til å unngå når så mange ville inn raskt. Alternativet var å vente et par uker for å komme til fastlege. Vi fikk tatt unna mange barn og gravide, sier assisterende rådmann i Lillesand, Geir Jenssen, til fvn.no.

Måtte sende hjem folk

Det ble delt ut 350 doser i løpet av tre timer. Totalt var det enda flere personer som ble vaksinert, ettersom barn under 10 år får halv dose.

— Hver av vaksinatørene vaksinerte på det meste tjue personer i timen, forteller Jenssen, som fikk både positive og negative reaksjoner under massevaksineringen.

— Mange var fornøyde med å bli ferdige med vaksineringen. Men vi måtte også sende hjem folk som ikke ble vaksinert, på grunn av beskjed fra myndighetene om at dem over 64 år ikke er en prioritert gruppe. De har opparbeidet seg et godt immunforsvar fra tidligere, sier Jenssen.

Ny forsyning

Lillesand kommune er foreløpig tildelt 450 doser. De dosene som ikke ble brukt onsdag, skal etter planen deles ut torsdag.

— Vi vil se an oppmøtet i morgen. Trolig vil det bli en parallellvaksinering av risikogruppen og helsepersonell. Fra før av er alle på helsestasjonen og leger vaksinert, men vi må også vaksinere annet helsepersonell, sier Jenssen.

Neste uke kommer det en ny forsyning på 1000 doser. Disse vil trolig bli delt ut uken deretter, ifølge assisterende rådmann.