Advokat Morten Furuholmen dro mandag inn i viltreservatet Epulu på jakt etter baggen som Tjostolv Moland skal ha kastet fra seg da han flyktet inn i jungelen.

Moland har selv gitt en detaljert forklaring av hvor han kastet bagen i et bambuskratt. Stedet ligger omlag 45 mil i østlig retning fra Kisangani.

Med tegnet kart

Furuholmen har med seg et kart som er tegnet av Tjostolv Moland. På bakgrunn av dette kartet mener Furuholmen å kunne dra inn i jungelen for å finne den aktuelle bagen, som Moland skal ha kastet fra seg i et bambuskratt.

Moland sier selv at det ikke ligger noe inni bagen. Dette skal også være årsaken til at det er viktig for Moland at man finner bagen. Han mener at han da ytterligere kan sannsynliggjøre at han ikke hadde det angivelige drapsvåpenet med seg våpen i jungelen.

Vitner nevner bagen

Bagen ble nevnt i første rettsrunde. Da hevdet både aktor og dommer at Moland under en pause på bilturen hentet ut en bag som inneholdt "det som viste seg å være et krigsvåpen".

Dette var i tråd med vitneforklaringer.

Bagen skal ifølge Moland ligge i samme nasjonalpark som Joshua French i sin tid ble arrestert i av parkvoktere. Turen er blitt godkjent av den kongolesiske aktoren, og gjennomføres med bevæpnet kongolesisk etterretningspoliti på slep.

Ankesaken gjenopptas på onsdag, etter å ha blitt utsatt forrige torsdag. Aftenposten.nos reporter er til stede og følger saken.