KRISTIANSAND: Nå har Statens Helsetilsyn fratatt han autorisasjonen som lege. I tillegg har politiet etterforsket saken.

— Han er mistenkt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til fvn.no.

Saken er nå ferdig etterforsket og politiet skal ta stilling til om han skal tiltales. Mannen har ikke erkjent straffskyld.

Utnyttet.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat, Anita Jarvoll Hekneby, dreier det seg om flere hendelser over flere år.

— Det har vært en stor belastning for kvinnen og det har i stor grad har påvirket livet hennes, sier Hekneby til fvn.no.

Legen som er i 40-årene jobbet inntil nylig ved et legekontor i kristiansandsområdet. Han var da kvinnens fastlege.

I mars ble fylkeslegen i Vest-Agder klar over at legen skal missbrukt sin stilling overfor kvinnen. De begynte å granske saken og sendte den så over til Statens Helsetilsyn for avgjørelse. I slutten av september besluttet Statens Helsetilsyn å frata mannen autorisasjonen.

Lettet.

Fvn.no var i dag i kontakt med legen, men han vil ikke kommentere saken. Mannen har nettopp engasjert Ben Fegran som sin advokat, men han har ikke vært tilgjengelig for noen kommentar.

Fylkeslege Kristian Hagestad vil ikke kommentere noen av forholdene som førte til at mannen mistet retten til å praktisere som lege.

— Men når et helsepersonell mister autorisasjonen, er det alltid fordi det er et alvorlig forhold, sier han.

Kvinnen som skal ha blitt utnyttet av legen er lettet over at Statens Helsetilsyn nå har fratatt mannen autorisasjonen som lege.

— Hun er lettet fordi de nå sørger for at dette ikke skjer igjen, sier Hekneby.