Lindesnes: Det var et enormt engasjement og stor strid da kommunestyret i Lindesnes i fjor skulle stemme for eller mot ny E39 mellom Fardal og Osestad. Med 11 mot 10 stemmer ble det bestemt at det skulle bygges en ny vei. I går startet arbeidet.

Det er skogsentreprenør Tore Vatle som står for ryddingen av et par hundre mål skog. I går felte han de første trærne lengst øst i traseen, på Fardal.

Planen er at skogsarbeidet skal være ferdig i januar, og at veibyggingen kan starte opp i samme måned. Ni firma har meldt sin interesse, og en intern behandling av tilbudene pågår. TT Anlegg tilbød lavest pris.

John Sveinall, byggeleder i Statens vegvesen, tror ikke at den store uenigheten rundt den politiske behandlingen av saken vil ha innvirkning på hans arbeid.

— Min rolle kommer inn når andre har bestemt at det skal bygges en vei. Men jeg vil legge vekt på å få en ryddig gjennomføring av det samfunnet har bestemt vi skal bygge, og jeg håper på et godt samarbeid med både grunneiere, kommune og øvrige berørte, sier han.

Til nå har alt gått som planlagt. Arkeologiske utgravinger ble avsluttet i går. Nå begynner arbeidet med å fjerne skog, flytte 850.000 kubikkmeter fyllmasse, sprenge 500.000 kubikkmeter fjell, og å lage rundt 4 kilometer med ny vei. Den totale kostnadsrammen på prosjektet er 420 millioner kroner. Åpningen av veien er planlagt til 11.11.2011.