KRISTIANSAND: Bilen, en sort Toyota Auris 2008-modell, ble meldt stjålet fra Mosby onsdag ettermiddag. Antakelig ble den tatt tidlig onsdag morgen.

Mannen har heller ikke førerkort.

— Det er inndratt, bekrefter etterforsker Leif Ole Saanum ved Kristiansand politistasjon.

Dømt tidligere

31-åringen ble for et drøyt år siden dømt til betinget fengsel og bot for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Dette var imidlertid ikke første gangen mannen ble straffet for denne overtredelsen:

Kristiansandsmannen er tidligere domfelt fire ganger og bøtelagt ytterligere fire ganger for å ha kjørt bil uten lappen. Mannen må altså nå forvente straff for å ha kjørt uten førerkort for niende gang.

Mannen er mistenkt for å ha vært ruspåvirket da ulykken skjedde, og han har avlagt en utvidet blodprøve. Resultatet av denne prøven er ikke klart.

Politiet har ikke avhørt mannen, som torsdag formiddag fortsatt var innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

- Farlig kjøring

Flere vitner har forklart sine observasjoner av bilen til politiet.

— Flere har beskrevet farlig og påfallende kjøring, sier Saanum.

Les øyenvitnet Eivind Aabels skildring her.

Det er ikke mistanke om at mannen kjørte ulovlig fort da kollisjonen skjedde.

Kristiansandsmannen er en kjenning av politiet, og er flere ganger tidligere straffedømt, blant annet for vinningsforbrytelser.

En 54 år gammel mann fra Vennesla ble alvorlig skadet i ulykken, og tilstanden var torsdag formiddag stabil. 31-åringen hadde med seg en hund i bilen som måtte avlives etter å ha blitt skadet.

Les også: Fortsatt alvorlig for 54-åring | - Svingte ut helt uten forvarsel, sier øyenvitne | Kraftig frontkollisjon i morgenrushet

Front mot front ved Skråstad