KRISTIANSAND: Tirsdag denne uken ble politiet kontaktet av betjeningen ved Shell Rona, som fortalte at de hadde hatt besøk av en mistenkelig person i butikken. Mannen hadde kommet inn på bensinstasjonen med tildekket ansikt, men forsvant raskt uten å handle noe. Mannen kom og forsvant på en skuter.

Betjeningen fryktet mannen kom til bensintasjonen med uærlige hensikter, og at han hadde droppet ransplanene da han så at det var folk i butikken. Politiet sendte ut en patrulje for å undersøke forholdet, men klarte ikke å spore opp den mistenkte.

Les også: Mulig ransforsøk ved Rona

Senere på kvelden leste en ung mann fra Kristiansand om det mulige ransforsøket på fvn.no. Han hadde tidligere vært på bensinstasjonen for å handle mat, men måtte kjørte hjem igjen med uforettet sak, siden de ikke hadde det han var ute etter. Foran pc'en la han fort sammen to og to.

— Han tenkte: Dette er jo meg, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt, som samme kveld ble oppringt av mannens mor, som er en bekjent av Hansen.

— Han skjønte med en gang hvordan det hang sammen, når han leste om bekledningen til den mistenkte og at han hadde parkert skuteren sin bak bensinstasjonen. Da han gikk inn i butikken hadde han på seg en hettegenser med hetta over hodet, sier Hansen.

På ranskurs i forrige uke

Reidun Drange, som har personalansvaret for de Shell-ansatte i Agder, opplyser at de ansatte nylig gjennomførte et ranskurs, og at det kan ha medvirket til en noe overilt reaksjon.

— De trodde det var et ransforsøk, men dette ble jo fort avkreftet av politiet. De synes ikke det var særlig greit å lese om ransforsøket i avisen, etter at de selv hadde fått rede på hva som egentlig hadde skjedd, sier Drange.

Det har i det siste vært flere ran i Agder-distriktet, og i Lister-området er det nå etablert en egen gruppe med etterforskere som skal oppklare ransbølgen. Geir Hansen tror de mange ranene den siste tiden kan ha vært i bakhodet på de to ekspeditørene som var på jobb.

— Mange ran i det siste og et nylig avsluttet ranskurs har nok gjort at betjeningen var veldig fokusert på dette med ran for tida, sier Hansen.

Shell Rona har flere ganger blitt utsatt for reelle ran og ransforsøk. I forrige måned ble en 26 år gammel mann dømt for et ran som ble begått for fire år siden.