BIRKENES: — Det er et himla fint dyr! Så det var veldig spesielt å se at den stod foran meg, sier den stolte jegeren til fvn.no.

Ferske gaupespor Søndag morgen ble det oppdaget ferske gaupespor ved Søre Herefoss i Birkenes kommune. Et jaktlag samlet seg raskt, og folk gikk ut for å spore gaupa.

— Etter en stund ble dyret lokalisert, og vi satte ut poster. Sporene ble fulgt, og gaupa kom mot min post, forteller Schenk.

Men jegeren hørte ingenting før gaupa stod omkring 30 meter foran ham.

— Gaupa er som en huskatt. Du hører ingenting før den kommer. Så var den der, og stoppet et øyeblikk. Antakelig fordi den hadde fått snusen av noen på en nabopost, forteller han.

Dermed var det bare å sikte inn dyret, som ble felt med rifle på omkring 70 meters avstand. Dyret falt ved Suggelia på andre siden av fjorden for Søre Herefoss.

— Dette kommer jeg aldri til å glemme, sier Schenk.

Vakkert dyr: Nå skal gaupa sendes til analyse hos Direktoratet for naturforvaltning. FOTO: Esben Igland Foto: Esben Igland

Andre gaupa Nå blir hunngaupa på omkring 15 kilo sendt til Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim for analyse.

Tidligere denne uka ble det også felt ei gaupe i Birkenes ved Fidjetun.

I Aust-Agder og deler av Telemark er det kun lov til å felle fire gauper og det skjer ikke dagligdags. Sist en gaupe ble skutt i Birkenes var i 1997. Gaupejakta i Aust-Agder har vakt harme hos mange. Schenk har liten forståelse for dette.

— Så lenge det er en lovlig kvote for felling av fire dyr, kan jeg ikke forstå at noen mener dette er inhumant eller uetisk. Dessuten vet man at hver gaupe dreper omkring 50 rådyr i året, så vi har spart Birkenes for mange døde dyr. Men om noen vil diskutere jakta på et saklig grunnlag, er jaktlaget interessert i det, sier 29-åringen.