KRISTIANSAND: Politiet vil foreløpig ikke si noe om nasjonaliteten til de to siktede eller de to som ble smuglet inn i landet. Ungdommene, en gutt og en jente i 18-årsalderen, ble smuglet inn med danskeferja. Mandag gikk politiet til aksjon på en adresse i Kristiansand. De to smuglerne og ungdommene ble pågrepet. Menneskesmuglerne ble tatt i avhør og har erkjent forholdet.

– Mye etterforskning gjenstår fortsatt, sier etterforskningsleder Tom-Georg Gabrielsen ved Utlendingsseksjonen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Se videoreportasje om saken her Ungdommene som ble smuglet har søkt asyl, og er overført til et asylmottak i Oslo der de får behandlet sin søknad.

— De siktede er i slutten av 30-årene, og foreløpig vet vi ikke så mye om motivet bak smuglingen. Likevel er det alvorlig at personer bosatt i Norge, som ikke er norske statsborgere, organiserer innsmugling av mennesker til landet, uansett om de gjør det mot betaling eller ikke. Det har ikke vært aktuelt å varetektsfengsle de to siktede fordi det foreligger en tilståelse i saken, sier Gabrielsen.

SMUGLET: Ungdommene ble smuglet til Kristiansand på Superspeed. Arkivfoto Foto: Arkivfoto