KRISTIANSAND: Dagfinn Astor forteller til avisen Vårt Land at han i flere år gikk med sterke smerter i brystet, og etter en rekke undersøkelser stilte han selv diagnosen spasmeangina.

Legen fra Høyanger fikk høre om Svein Magne Pedersen gjennom venner, og sendte en e-post til predikanten hvor han ba om å få tilsendt en salveduk. Det er en duk som har blitt bedd for. Astor la salveduken på brystet, men ble i begynnelsen ikke noe bedre.

Ble frisk uten behandling

— Jeg ble bare verre. Til slutt hadde jeg så vondt at jeg ble innlagt på sykehus. Men siden de ikke fant noe der, ble jeg sendt videre til Feiring-klinikken, som er en spesialsykehus for hjerteoperasjoner. Jeg hadde hele tiden salveduken på meg. Jeg gjennomgikk en rekke undersøkelser, men legene fant ikke noe galt. Men da jeg gikk derfra var smertene borte. Jeg hadde ikke fått noen form for behandling, men like fullt var jeg helt frisk, sier legen til Vårt Land.

Den påståtte helbredelsen skjedde for tre år siden, og Astor er i dag helt symptomfri. Han mener ikke han undergraver legeyrket og skolemedisinen ved å stå frem med dette.

— Nei. Skolemedisinen er selvsagt viktig. Men vi leger må innrømme at ikke alle pasientene får hjelp. At noen får hjelp fra alternativ medisin og helbredelse, betyr ikke at skolemedisinen ikke har sin funksjon, sier han til avisen.

- Veldig sterkt

Astor forteller at han selv ikke er aktiv kristen, men at det ikke hindrer ham fra å tro på helbredelse ved hjelp av bønn.

Predikant Svein Magne Pedersen er glad for å høre legens historie.

— Det er veldig sterkt, for leger er tradisjonelt skeptiske til guddommelige helbredelser, sier han til Vårt Land.

Forklaringen på at Astor først ble verre, mener Pedersen kan skyldes en form for kollisjon mellom Guds helbredende krefter og sykdommen. Han forklarer at det da kan oppstå ekstra smerte, før sykdommen slipper taket.

Helpredelsespredikanten sender hvert år ut tusenvis av salveduker, og skal angivelig ha helbredet over 50.000 mennesker.

Tror du på helbredelse? Delta i debatten.