OSLO: — Jeg er positivt overrasket. De har til og med brukt mer penger enn vi ville ha brukt. Men det er vanskelig å si hvordan Sørlandet kommer ut av dette, sier Henning Skumsvoll til fvn.no.

Skuffet

Dagrun Eriksen (KrF) sier hun er svært skuffet.

— Universitetet i Agder får ikke økt forskningsfinansiering og ikke flere stipendiatstillinger. Vi kommer til å sakke enda mer akterut. Nå har jeg sett en skuffet rektor i øynene hver gang etter at statsbudsjettet har blitt lagt frem de siste årene, og jeg kan bare forestille meg reaksjonen hennes nå, sier Eriksen, som sier hun frykter for hele universitetets eksistens.

— De hadde fått mer penger om de hadde forblitt høgskole, sier Eriksen.

— Jeg reagerer også på lite penger til kultur. Det grenser nesten til arroganse, sier Eriksen.

— Småtteri til Sørlandet, sier hennes partifelle Kjell Ingolf Ropstad, og trekker frem to millioner kroner til ny folkehøgskole i Valle. Han mener også budsjettet mangler nok tiltak for vei på Sørlandet.

— Dessuten mangler de offensive tiltak for fattigdom, sier Ropstad, og blir avbrutt av Aps Freddy de Ruiter.

Velferd og eksport

— Jeg hører KrF syter på bistand. Men vi er på verdenstoppen i bistand. Det er overraskende at de nå vil kritisere den rødgrønne regjeringen for det. Det blir bare dumt. De har problemer med å finne noe å angripe oss på. Det er vanskelig å finne de store svakhetene med budsjettet, sier de Ruiter.

- Hva får Agder ut av dette budsjettet?

— UiA får sin del, men jeg tror vi kunne jobbet enda mer der. Agder får også sin del av velferdsøkningen, mener de Ruiter.

Kari Henriksen (Ap) mener det er viktig at tiltakspakkene for eksportindustrien blir videreført.

— Dette vil ha mye å si for Agder, sier hun.

— Jeg synes det er et godt budsjett. Flere studieplasser og styrking av kommuneøkonomien er positivt, sier hun.