KRISTIANSAND: – Alt er revet ned og bygd opp på nytt. Vi har jobbet dugnad flere dager i uka etter skole og jobb, til langt ut på kveldene, sier Mads Huseby, som selv driver med BMX-sykling.

Han er en av dem som har hatt hovedansvaret for byggingen av rampene. Kulturstyret i Kristiansand kommune var til stede under åpningen for å få omvisning i skateparken.

– Det var veldig spennende å se hvordan alt dette er blitt bygd, men jeg hadde trodd at hallen var større, den burde bli større, sier Axel Fjell som representerer Høyre i kulturstyret.

Han ønsker nå å drøfte saken i kulturstyret og håper at skateparken blir utvidet. Daglig leder Nina Malmgren er enig.

– Jeg skulle ønske at hallen var større, for det er ikke plass til at alle kan skate eller sykle samtidig. Det er mange som driver med dette, og jeg synes det er viktig at det finnes et slikt tilbud til unge som for eksempel ikke liker fotball, sier Malmgren.

Tidligere har det vært mye hærverk på Samsen, men nå håper Mads Huseby at skateparken får være i fred.

– Jeg håper det, slik at det også kan føles mye tryggere å være her, spesielt for de yngste. Det som gjenstår nå, er at kulturstyret godkjenner ønske vårt om å få utvide skateparken. Etter å ha snakket med flere av medlemmene i kulturstyret, så ser jeg positivt på at de går med på det, sier en fornøyd Huseby.

STOLTE: Mads Huseby (f.v.), Nina Malmgren, Marius Rognli og Christian Lindeland har hatt ansvaret for renovasjonen som har blitt gjort i skateboxen. (Foto: Kathrine Pedersen)