KRISTIANSAND: Agder Høyre hadde årsmøte i helgen, og det var knyttet stor spenning til om Aust-Agder Høyre ville gå inn for ett samlet Agderfylke.

Lørdag vedtok et enstemmig fylkesparti å si ja til en prosess som har som mål å slå sammen de to Agderfylkene.

— Det har skjedd veldig mye positivt på Sørlandet i det siste, og vi bør kunne stå mer samlet utad. Vi får flere muligheter når vi er flere. Det handler om å se fremover, sier Irene Henriksen Aune fra Arendal Høyre og partiets andrekandidat til Stortinget.

Arendal og kommunene lengst øst har tidligere vært skeptiske til fylkessammenslåing. Likevel fikk forslaget om å si ja til en sammenslåingsprosess applaus fra alle lørdag.

Årsmøtet fikk en presentasjon som pekte på fordeler og utfordringer ved en sammenslåing. Flere Høyrefolk fra Aust understrekte at de sier ja til prosessen, men ikke endelig ja til sammenslåing. Fylkespartiet mener at utfordringene ved en sammenslåing av fylkene må løses før partiet kan si rungende ja. Blant annet ønsker årsmøtet at et samlet Agder må få like mange stortingsrepresentanter, at fordelingen av arbeidsplasser må være balansert og at alle deler av fylket blir godt ivaretatt.

— Jeg er glad for avgjørelsen, og vil tale flammende for en god prosess med ett fylke som mål, sa Svein Harberg, leder i Aust-Agder Høyre.

Også Vest-Agder Høyre applauderte ønsket om ett Agder.

— Vi mener det er overveldende argumenter for å slå sammen de to Agderfylkene. Det var ikke ett menneske som var negative hos oss, sier leder Ole Guttorm Ihme i Vest-Agder Høyre.