ARENDAL: For ett år siden vedtok Arendal bystyre at de kun skulle drikke Max Havelaar-kaffe, solidarisk kaffe, på rådhuset. Men nå setter kaffedrikkerne på rådhuset foten ned. Det er få som liker den rettferdige kaffesmaken, og den skal ha ødelagt kaffemaskinene, skriver Agderposten.

Da Arendal rådhus sa ja til kaffe-avtalen om rettferdig kaffe, sa de seg også villig til å betale 100.000 kroner ekstra i året. Støtten går til å utligne forskjellen mellom rik og fattig. Bøndene som dyrker kaffen garanters å få en del av pengene som den rettferdige kaffen tjener inn.

— Det er nummeret før jeg tar med meg medbrakt kaffe. Den smaker rett og slett dårlig, og det er mange som klager på den, sier Ingebjørg Godskesen (Frp) til Agderposten.

Ifølge Godesken har kaffemaskinene vært til reparasjon flere ganger etter den rettferdige kaffen kom i bruk. Selv tror Godesken at hun vet hvorfor kaffemaskinen blir ødelagt.

— Den er malt for fint for maskinene den traktes i, sier Godesken til Agderposten.

Nå krysser hun fingrene for at rådhuset vil gå tilbake til den gamle kaffen.

— Jeg har ingen tro på at produsenten kan spesialmale kaffe til kommunen, så jeg tror ikke vi får bukt med problemet, sier Godskesen.

Rådmannen, Harald Danielsen, synes kaffedrikkerne på rådhuset bør heller fokusere på at kaffen støtter en god sak.

— Vi får jo tenke på at det er bra for folkehelsa bare å få en halv kopp, sa han til driftstyret.

Driftstyret har bestemt at saken skal undersøkes, og det vil da bli avgjort om de skal fortsette med den rettferdige kaffen.