KRISTIANSAND: Onsdag bestemmer politikerne i Kristiansand seg for hvilke prosjekter som skal få tildelt penger i 2009. Nå oppfordres skaterne i byen til å møte opp på torvet klokken 18.00 i kveld for å overbevise politikerne om å bevilge penger til skatehall.

På Facebook er det blitt opprettet en såkalt event der folk oppfordres til å stille opp med skateboard, sykler og inlines. Rett før klokken 17 er over 160 personer som har bekreftet at de kommer til å stille opp.

— Jeg kjenner mange personer som ikke er på Facebook, men som også kommer til å stille opp, så jeg håper at vi kanskje kan bli opp mot 300 personer, forteller prosjektleder Mike Troxel til fvn.no.

Viktig for "kidsa"

Han håper at de på denne måten vil kunne overbevise politikerne om at det er riktig å bevilge penger til å bygge landets største innendørs skatepark i den blå lagerhallen på Lund industriområde.

— En innendørs skatehall er svært viktig for ”kidsa” i Kristiansand, sier han.

- Nok av tilbud for dem som spiller fotball

Troxel var daglig leder for den rusfrie, nå nedlagte Café Jabes i sentrum. Etter å ha vært i kontakt med mange av byens unge, har den 39-årige amerikaneren dannet seg et bilde av hva Kristiansand mangler.

— Det finnes nok av tilbud for dem som spiller fotball, håndball eller synger i kor. Men det passer ikke for alle. Skatemiljøet i Kristiansand har eksplodert de siste årene, men det finnes ingenting innendørs. Og store deler av året er det kaldt og mørkt, det regner og snør. Skaterne trenger sitt eget oppholdssted der det er trygt, har Troxel tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Blant dem som kan komme til å designe hallen er landets eneste profesjonelle skater, Henning Braaten, og Kristiansands egen eliteskater Michael Sommer.