EVJE OG HORNNES: — Slik det ser ut nå, har ikke eksplosjonen skjedd av seg selv. Men helt sikre kan vi ikke være før det er gjort ytterligere undersøkelser, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen lørdag kveld.

Det var like etter klokken 09 lørdag morgen at ett, eller deler av et, rakettbatteri eksploderte på et internatrom ved Setesdal videregående skole på Hornnes.

Til sykehus Den 21 år gamle mannen befant seg på rommet da det smalt. Han ble kort tid etter kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal med ambulanse.

— Mannen pådro seg kutt- og brannskader. Han fikk to flenger i låret, og skal ha mistet førligheten. Han fikk også svidd av en del av håret, opplyser operasjonsleder Frank Solås i Agder-politiet til fvn.no.

Blødde kraftig

Eksplosjonen var så kraftig at den blåste ut vinduet på internatrommet.

— 21-åringen klarte å krabbe seg ut i gangen. Han blødde kraftig, sier Solås.

Mannen, som er fra Arendal, oppholdt seg på internatet ved Setesdal videregående skole på Hornnes. En annen mann, en 20-åring fra Arendal, lå og sov før eksplosjonen.

Avhørt - Han skal ha fått øresus. Han ble umiddelbart tatt inn til avhør ved lensmannskontoret på Evje, sier Solås.

I løpet av lørdagen er også den skadede 21-åringen avhørt av politiet.

— Det er foretatt avhør av begge mennene, og etter det som kommer frem har vi ingen grunn til å tro at batteriet er gått i lufta av seg selv. Det blir imidlertid gjort flere undersøkelser, sier operasjonsleder Arnesen.

Tekniske undersøkelser Rektor Birgit Attestog sier at den ene av mennene var på besøk på internatet. Skoleledelsen skal mandag møtes for å diskutere hendelsen.

Krimteknikere fra politiet undersøkte lørdag rommet.

— Vi skal diskutere dette i lag med politiet. Teknisk personell har lørdag vært inne på internatet. Resultatet vet vi ikke ennå, sier rektoren til fvn.no.

Politiet fant det ikke nødvendig å evakuere internatet etter eksplosjonen. Internatet har plass til 40 beboere, og ifølge bestyrer Gunhild Abusdal ble elevene lørdag tatt hånd om.

— Jeg har ikke fått snakket med politiet, og vil derfor ikke uttale meg om hendelsen, sier hun til fvn.no.