KRISTIANSAND: Det kommer fram i en undersøkelse om politireformen som ble lagt fram i dag. Den viser at kun 30 prosent av de ansatte ved Agder politidistrikt er fornøyde med reformen.

Den viktigste innvendingen mot reformen er at politiet er blitt mindre synlig og mindre tilgjengelig i forhold til publikum. I tillegg er politiet mindre effektive når det gjelder å bekjempe hverdagskriminalitet.

Over 60 prosent av de ansatte i Agder mener det er behov for å foreta forandringer i måten Agder politidistrikt er organisert på.

Agder politidistrikt ble omorganisert i 2002. Lensmannskontorene ble bevart, men mye av deres makt ble flyttet til regioner. Til sammen ble åtte regioner opprettet i Agder. I tillegg ble det opprettet nye enheter, blant annet Felles kriminalenhet.

Men de ansatte er også fornøyde med mye. De synes at store og kompliserte saker blir mer effektivt håndtert nå enn tidligere og at både penger og personell blir mer effektivt utnyttet.

Slik har de ansatte i Agder svart når de er blitt spurt om de har positive eller negative erfaringer med reformen:

  • 28 prosent er i hovedsak positive.

  • 47 prosent svarer «både og».

  • 14 prosent er i hovedsak negative.

  • 10 prosent er ikke sikre.

555 ansatte er spurt i undersøkelsen. Av disse har 327 svart. Undersøkelsen utført av Agenda Utredning & Utvikling. Den er en del av en evaluering som har blitt gjort av politireformen.