KRISTIANSAND: — Han erkjenner ikke straffskyld for mordbrann, men han har erkjent å ha tent på et papir i sin leilighet. Det skal ha forårsaket en brann som kom ut av kontroll, sier politiadvokat Folke Åmli til fvn.no.

Det var ved 03-tiden natt til torsdag at det begynte å brenne i leilighetskomplekset Hamresanden Appartments. Det ble slått full alarm. Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet.

LES OGSÅ: Pågrepet etter brann på Hamresanden

Leiligheten som huset åtte beboere var raskt overtent. Ingen personer ble skadet.

Mannen i 30-årene ble raskt pågrepet på bakgrunn av opplysninger som ble gitt av personer på stedet. Siktede skal ha vært synlig ruset, og har i ettertid erkjent å ha ruset seg på piller.

Til politiet har mannen forklart at papiret skal ha antent dynen i senga hans. Brannen skal så ha utviklet seg. Han skal ha forsøkt å slukke brannen uten hell. Det var imidlertid en nabo til siktede som varslet om brannen.

Fredag ble mannen framstilt for varetektsfengsling. Politiadvokat Folke Åmli ba om fire uker varetekt, og argumenterte med bevisforspillelse- og gjengtakelsesfare. Retten ga politiet tillatelse til å fengsle mannen på dette grunnlaget, og godtok samtidig brev- og besøkskontroll.

Etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland, opplyser at flere vitner har vært inne til avhør.

— Dette har imidlertid ikke gitt noe konkret resultat, sier Nesland.