KRISTIANSAND: Opplagsnedgangen i papiravisen er omtrent halvert siden Vadseth begynte.

Siden nyttår har antallet nye abonnementer vært 447 færre enn antallet oppsigelser. Samme tall på samme tid i fjor var 1101. Fvn.no har siden nyttår fått 28 prosent flere brukere daglig, og det leses nå 31 prosent flere sider på nettavisen enn rundt jul.

TV størst

For Fvntv er tallene enda bedre. Fvntv er nå den lokale fjernsynsstasjonen i landet med høyest seerandel i dekningsområdet.

— Papir har 114.000 daglige lesere, nett cirka 40.000 og fvntv cirka 25.000 daglige seere. Ingen andre landsdelsaviser har tilnærmet samme posisjon i sitt nedslagsfelt, sa Vadseth på det åpne møtet om hans første 100 dager i regi av Agder Journalistlag på Ernst Hotel i kveld.

Det skulle være en debatt om hvorfor Vadseth har vært så taus og innlederne reklamerte med at han endelig skulle si noe.

— Jeg har sagt mye jeg, blant annet gjennom 300 ledere, svarte Vadseth på det stikket.

I debattpanelet satt Kjell Hansen (leser), Jan Oddvar Skisland (Startdirektør), Kurt Mosvold (lokalaviseier) og Åse Lill Kimestad (tidl. Ordfører Mandal). Kimestad ga Vadseth 100 dager til for å finne ut hva han vil med distriktsdekningen og Mandalskontoret.

Jan Oddvar Skisland sa at han er fornøyd med den nye redaktøren:

— Det er en radikal endring fra Holmer-Hoven. Meningene er i samme tradisjon, men det er en helt ny og nødvendig respekt for dem som tenker annerledes enn redaktøren.

Vadseth sa at han er opptatt av tone:

— Den liberale tradisjon er den samme, men tonen er ny. Jeg legger vekt på å skape tankevirksomhet. Vi skal mene sterkt, men undre oss mer, sa han.

Leser Kjell Hansen hadde samme kritikk som han hadde på det åpne møtet for ett år siden om tabloidovergangen, nemlig at Fædrelandsvennen er blitt mer ukeblad enn avis som forteller det viktigste siste døgn.

Vadseth svarte at døgnet mer og mer speiles på nett, avis er noe annet enn før.

Kristenlivet

Kurt Mosvold takket for mer kristenstoff, selv om Vadseth måtte medgi at det ikke er hans skyld. De fleste sakene om dette temaet visste han ikke om ble trykket, før han selv leste dem i avisen.

Da Nrks Anne Berit Larsen etterlyste mer gravejournalistikk, sa Vadseth at dette må gro fram fra journalistene selv, før han la til:

— Men Nrk Sørlandet da? Dere bruker jo stort sett deres tid til å lese opp det som står i Fædrelandsvennen.

Hva mener du? Er avisen blitt bedre etter at Vadseth tok over roret? Skriv inn din mening i debattfeltet under.