KRISTIANSAND: — Han vil bli kalt inn til et nytt avhør i løpet av kort tid, sier politibetjent ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Thomas Lande, til fvn.no.

24-åringen fra Rogaland ble siktet for uaktsom kjøring da det viste seg at bilen han førte kom over i motsatt kjørefelt og dermed forårsaket dødsulykken på E 39 hvor 28 år gamle Dan Steve Jensen omkom.

Les også: Én mann omkom i kollisjon med tankbil

Siktelen kan endres

Lande påpeker at siktelsen mot 24-åringen ikke er endelig og at den kan endres i forbindelse med eventuelle nye opplysninger i etterforskningen.

Ifølget politiet var den siktede og hans kamerat på vei mot Kjevik og hadde startet kjøringen fra Stavanger til Kristiansand på nattestid. Ulykken inntraff omkring klokken 06.30 tirsdag morgen den 20.februar i år.

Politiet mistenker verken høy fart, villmannskjøring eller forsøk på forbikjøring som noen utløsende faktor til ulykken.

— De har brukt god tid på turen ned og lå i kø da bilen kom over i motsatt kjørefelt, sier Lande.

Les også: Kom over i motsatt kjørefelt

Omkom: Dan Steve Jensen (28) omkom i sammenstøtet med tankbilen på E 39.

Foto: Irene Svozilik.

Avventer åstedsrapport

I tillegg til et nytt avhør med siktede venter politiet på den siste åstedsrapporten. I alt tre åstedsrapporter fra henholdvis havarikommisjonen, biltilsynet og politiet skal redegjøre for hendelsesforløpet.

Nylig mottok politiet to åstedsrapporter fra havarikommisjonen og biltilsynet, men Lande ønsker ikke å gå noe nærmere inn på rapportenes innhold eller konklusjon.

— Tror dere 24-åringen sovnet ved rattet?

  • Det vet vi ikke ennå, men vi kan ikke gå inn på årsak. Vi har en teori om hva som har skjedd, og åstedsrapporten og vitneavhør så langt samstemmer bra med vår teori.

- Betyr det at siktedes forklaring spriker i forhold til de andre?

  • Nei, men det er en av grunnene til at vi vil ha ham inn til et nytt avhør.