KRISTIANSAND: Før han møtte i tingretten i mars måned, var han dømt tre ganger for vold og narkotikaovertredelser. Han er også bøtelagt flere ganger.

I tingretten ble han i mars dømt til å betale en bot på 12.000 kroner for å ha oppbevart hasj hjemme på gården og for skremmende, plagsom eller annen hensynsløs atferd.

Les også: Kvinne drept med øks i sitt eget hjem

Hensynsløs

Tirsdag 19. februar i fjor gikk et søskenpar, som var på en hytte i nærheten av siktedes gård, på skitur over en etablert skiløype for hyttene i området. Søskenparet og deres familie er en av flere som har kjøpt hyttetomt skilt ut fra gården til siktede og hans foreldre. Over lengre tid har det vært et stadig dårligere forhold mellom denne familien og siktede. Konflikten har dreid seg om ferdselsretten.

Den aktuelle dagen i februar i fjor kom den siktede 39-åringen kjørende etter søskenparet med snøscooter. Han opptrådte høylydt, aggressivt og truende, ifølge dommen fra tingretten. «Han beveget seg helt opp i ansiktet til den ene av de to søsknene, knyttet nevene og uttalte gjentatte ganger at han var dum i hodet, idiot, og at han måtte pelle seg til helvete vekk».

Etter å ha skjelt ut de to skiløperne kjørte 39-åringen tilbake til gården. Der hentet han et salonggevær og fyrte av tre skudd i den retning de to skiløperne hadde gått. Far til de to forklarte i retten at han oppfattet skuddene som skremmeskudd.

I varetekt

Etter episoden med skiløperne og skytingen ble politiet varslet, og forholdet ble anmeldt. 39-åringen ble sittende tre dager i varetekt i forbindelse med etterforskningen.

Under en ransaking i huset to dager etter skytiungen og utskjellingen av skiløperne, fant politiet flere usikrede og uregistrerte våpen. Disse ble beslaglagt. Samtidig ble det funnet 11 gram hasj.

I tingretten forklarte skiløperne at truslene fra 39-åringen hadde redusert kvaliteten på hytteoppholdene sterkt. «Familien frykter for sin sikkerhet og er svært usikre på hva tiltalte er i stand til å gjøre», heter det i dommen.