Finanskomiteen på Stortinget la i går frem en flertallsinnstilling for å sette av 140 millioner til miljøteknologi i statsbudsjettet for 2010.

(Arkivfoto)

– Dette er veldig gledelig, og gjør at vi blir mer offensive i miljøpolitikken, sier Alf Holmelid , stortingsrepresentant for SV i Vest-Agder.I utgangspunktet var det foreslått 100 millioner kroner til denne posten, men ytterligere 40 millioner er nå lagt til.

– Nå håper jeg at små og store bedrifter på Sørlandet markerer seg, slik at de kan få en bit av disse midlene, sier Holmelid.

Han mener det hovedsakelig er energisparing og fornybar energi som er spesielt interessante satsingsområder for bedrifter, og nevner Lista aluminiumsverk og Nodes energisparingsprosjekt for borreplattformer som eksempler på det første, og Elkem Solar og Metallkraft som eksempler på det andre.

– Hva bør bedrifter gjøre for å få en bit av midlene?

– De bedriftene som har planer i den retning kan nå få realisert planer som kanskje ikke har kommersiell interesse i første omgang. Da er det naturlig å be om hjelp, svarer Holmelid.

– Bedrifter som har prosesser de ønsker utviklet, som er litt mer risikofylt satsing som man vanligvis ikke får banklån på, kan nå få støtte fra Innovasjon Norge for å lage prototyper, fortsetter han.

Kriteriene for hvem som skal få tildelt midler fra Innovasjon Norge er ikke bestemt ennå.