KRISTIANSAND: Søndag kveld skulle det vært avholdt et flørtekurs i Kristiansand, i regi av Flørtefabrikken. Men ingen meldte seg på.

— Trist egentlig, synes kurskoordinator Rita Tolfsen fra Søm. - Synd, sier kursleder Anne Mette Svendsen.

Ingen ville på flørtekurs

Fvn.no reiste derfor ut på byen for å finne ut om kristiansandere allerede er fullbefarne flørtere, og kanskje ikke har behov for et slikt kurs. På Frøken Larsen traff vi ni venninner som mer enn gjerne ville snakke om temaet.

Og resultatet? Det ser dessverre dystert ut for den oppvoksende garde, skal vi tro Thyra, Hilde, Andrea, Live, Natali, Hege, Amalie, Mariel og Ane. Alle er mellom 16 og 17 år, og går VGS på Tangen og i Vågsbygd.

Overlegne og pågående

  • Gutter fra Kristiansand er enten altfor flaue, eller så er de altfor pågående. Ta et hint, mange fortsetter jo å snakke selv når vi har gitt tommelen ned, sier jentene til fvn.no.

— Det dummeste er jo gutter som kommer med det innøvde tullet sitt, du kan jo ikke tro på det.

De rister på hodet. Jentene diskuterer livlig gutters flørteteknikker, eller mangel på sådanne, og kommer raskt til at det aller verste er overlegne gutter.

— De spiller kostbare og hard to get, og tror at vi skal bite rett på, sier Live Guttu (16). Jentene ler og himler med øynene over gutta med steinansikt og tøffe tryner. Vi skjønner. Det funker altså ikke.

- Er det typisk for gutter her fra Kristiansand å være overlegen?

— Ja. Det gjelder særlig gutter fra Lund , sier Thyra Dragseth (16) og Hilde Eikeland (16) med ettertrykk.

Gutter som skryter uhemmet er også en nedtur.

— Hvis du kommer slengende med "i morra skal jeg ut på sjøen med den feeete yachten min," dridår du dæ, sier de, og synes ofte at gutter utenbys fra kan være langt mer ledige og hyggelige på flørtefronten.

ETTERLYSER SMILET: Thyra Dragseth (16) Hilde Eikeland (16) og Mariel Lund (16) synes godt guttene kan by på et smil og litt engasjement. — Skryt av pappas bankkonto, og du driter deg, ler de. FOTO: JON ANDERS SKAU Vi stiller spørsmålet som er nødt til å komme: Synes de guttene i byen kunne trengt et flørtekurs?

- JA! runger det i kor fra hjørnebordet på Frøken Larsen.

Andre kafégjester stanser opp og kikker nysgjerrig bort. Er det en massevielse? Nei, det er en enstemmig dom. Gutter fra byen kan ikke flørte.

- Så hvilke egenskaper er det som får dere i kne?

— Ta initiativ, kjør humor og ikke prøv for hardt, er rådet til jentene. - Vi liker gutter som får oss til å le. Og smil og vær glad, det er mye bedre enn det overlegne tøyset.

— Det er en sikker vinner, sier Live. Alltid. Hvis en gutt får oss til å le, det er fint. Da er det også lettere å bli kjent.

- Og det verste?

— Pinlig stillhet.

Engasjement

Praten går etterhvert rundt hvorvidt det er ok for en jente å ta initiativ til å flørte.

— Ja, det mener jeg da virkelig, sier Thyra. - Vi lever i 2009, og det må være lov for meg å ta det første skrittet, jeg er jo et selvstendig menneske.

Noen av jentene er litt uenige. De synes kanskje gutten skal ta føringen.

— Det er ihvertfall fint om han kan noe, om det er noe han bryr seg om eller er engasjert i, og vil prate om, sier Hilde Eikeland og Andrea Holm Knutsen (16).

Så kan flørtekommentarer komme etterhvert som de blir litt bedre kjent.

— Ja, det er jo alltid fint med komplimenter, det liker vi jo. Men la det heller komme underveis i samtalen, sier jentegjengen.

Hansken er dermed kastet. Alle gutter fra Kristiansand, unge som gamle, dere har hørt jentenes dom: Nytt flørtekurs starter tirsdag!

Foto: Jon Anders Skau