VALLE: Politiet fortsetter mandag søket etter den savnede mannen i brannruinene i Valle. En person ble søndag ettermiddag funnet omkommet på stedet, og politiet har nå bedt om bistand fra Oslo for å finne den andre savnede.

— Vi jobber nå med å få en avklaring på om vi får likhund fra Oslo til stedet. Det vil i så fall skje enten i dag eller i morgen, sier leder for krimteknisk avdeling ved Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, til fvn.no mandag formiddag.

Nysnø

Snøfall på 20 centimeter natt til mandag gjør imidlertid både transport og arbeid på stedet vanskelig.

Les også: Én mann funnet omkommet

— Det er litt væravhengig om likhund kan komme, etter som hunden vil bli sendt med politihelikopter til Valle. Det er kommet 20 centimeter snø i løpet av natten, så vi må ta det derifra, medgir Kallhovd, som opplyser at krimteknikerne mandag vil gjøre forberedende arbeid i brannruinene.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra politiet undersøkte brannruinene søndag. En person ble funnet omkommet i ruinene. (Foto: Johs. Bjørkeli) Foto: Johs. Bjørkeli

Brannen i bolighuset på gården Systog i Åmli i Valle ble varslet om av naboer like over klokken 06.30 søndag morgen. En 60 år gammel mann bor alene på gården, og skal ha oppholdt seg i boligen da brannen brøt ut. En 67-åring skal ha vært på besøk hos mannen.

Ukjent brannårsak

Foreløpig er det uklart hvem av de to mennene som er funnet omkommet.

Bolighuset ble fullstendig nedbrent i den eksplosjonsartede brannen. Også et gammelt stabbur som ligger vegg i vegg ble totalskadet.

Foreløpig er årsaken til brannen ukjent.

— Vi har ikke begynt å tenke på brannårsaken. Nå prøver vi å finne den omkomne, så får vi se hva vi finner, sier Kallhovd.