KRISTIANSAND: Det var søndag 2. mars i år klokken 12.55 mannen stakk en annen mann fra Sudan med en svær brødkniv i magen.

LES OGSÅ: En person knivstukket / 20-åring erkjenner knivstikking / Tiltalt etter knivstikking

Kniven, som totalt er 33 centimeter lang, skal 21-åringen ha stukket inn i magen til offeret. Kniven skal imidlertid ikke ha gått langt inn, maksimalt halvannen centimeter inn i offerets mage.

I Kristiansand tingrett forklarte den tiltalte mannen at han hadde vært i konflikt med offeret etter at hans mor var blitt sjikanert. Tiltalte skal ha oppfattet forholdet mellom de to som ”brødre“, mens offeret skal ha oppfattet forholdet som noe fjernere.

Offeret erkjente i retten at han hadde snakket nedsettende om tiltaltes mor lørdag 1. mars, men hva han skal ha sagt, er ikke klart. I retten kom det fram at tiltalte ringte til mannen som senere ble knivstukket, klokken 07.00 påfølgende dag.

Han ba da offeret om å komme til byen slik at de kunne treffes. Da han kom til byen søndag morgen, hadde han med seg brødkniven, og fortalte i retten at han hadde tenkt å bruke den på mannen som senere ble knivstukket.

I byen ønsket felles venner av de to i det afrikanske miljøet at de skulle slutte fred med hverandre. Etter hvert kom de til Tordenskjolds gate, og plutselig skal tiltalte ha gått mot offeret og stukket kniven i magen hans. Offeret ble påført et kutt i magen som måtte sys med to sting, og han ble senere liggende på sykehus.

Etter knivstikket skal vennene på stedet ha holdt de to fra hverandre, men tiltalte skal ifølge sin politiforklaring ha ønsket å stikke offeret flere ganger.

Gjerningsmannen, som er tidligere ustraffet, ble pågrepet på stedet og satt i arresten i Kristiansand. I straffeutmålingen fra Kristiansand tingrett heter det at ”knivstikkingen fremstår som veloverveid”, og at ”tiltalte tok med seg kniven hjemmefra i den hensikt å skade fornærmede”

Tiltalte erkjente allerede i første politiavhør forholdet. Aktor la ned påstand om fengsel i 75 dager, noe retten gikk med på. I tillegg blir brødkniven inndratt.

LES OGSÅ: En person knivstukket / 20-åring erkjenner knivstikking / Tiltalt etter knivstikking