LILLESAND : — Du verden! Heldigvis at jeg ikke var hjemme, og at ingen er skadet! Utbryter Karen Lise Ellefsrød i det hun stiger inn i sin røykfylte leilighet i Bergstø 2. Les også: Berget ut etter boligbrann

Hjemmet hennes ligger skrått under loftsleiligheten der brannen trolig startet, og som er helt utbrent. Når hun får hjelp av politi- og brannfolk til å åpne vinduer og luftet ut, kan Karen Lise konstatere at vannet flyter, og at leiligheten er sterkt skadet. Hun innser at hun må belage seg på å finne et annet sted å bo en tid fremover.

Det er åtte leiligheter i dette ene av to bygg i Kirkehei Terrasse Borettslag. Det er mest enslige eldre som bor her, og det er ikke første gang det brenner. I august 1998 brant det i loftsleiligheten i enden av samme bygningen. En 77 år gammel dame omkom etter skadene hun pådro seg. Brannen begynte i hennes leilighet etter at hun glemte en gryte på komfyren.

Hvordan brannen startet denne gang, er fortsatt uvisst.

- Stor spredningsfare

  • Jeg var på jobb i kassa på Kiwi nede i byen da en nabo fra de nye leilighetene der borte ringte og sa at det var brann i huset her, forteller Karen Lise. Hun har bodd i leigheten i åtte år.

— Det er forferdelig stor spredningsfare når det først blir brann i disse gamle leilighetsbyggene i tre, sier utrykningsleder Audun Nielsen i Lillesand brannvesen. Han peker på at det ikke er brannskille mellom leilighetene.

— Dere må da ha vært raske til å slokke, mener Karen Lise og viser til at brannen tross alt ikke nådde hennes leilighet.

— Jo, men selv om vi var raskt på pletten, klarte brannen å spre seg litt. Når det først begynner å brenne på loftet, sprer det seg lynhurtig til naboleilighetene, påpeker utrykningslederen.

OVERTENT: Leiligheten hvor brannen startet var i full fyr da brannvesenet kom til stedet. Foto: Morten Boswarva (MMS). Brøt seg inn i leiligheter

Brannmannskapene brøt seg inn i flere av naboleilighetene for å slå fast at det ikke var folk der.

— Vi vet ikke ennå, men vi tror ikke det er folk der, sa politibetjent Kåre Jortveit til Fædrelandsvennen en halvtime etter at brannen startet.

Da hadde man ifølge en brannmann på stedet evakuert folk fra fem av naboleilighetene.

— Vi hadde litt sjau med å evakuere den ene leiligheten. Hun som bodde der ville spise ferdig middagen før hun ville gå, sier Jortveit.

Klokken 16.40 opplyser operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt at ingen ble skadet i brannen.

UTBRENT: Brannen førte til store materielle skader. Foto: Vidar Fløde.