KRISTIANSAND: Politiet mistenker at ungdommen har vært på jakt etter lettjente penger, og ikke har regnet med at kvinnene ville anmelde det.

— Det er for tidlig å si om sakene har noen sammenheng, sier etterforskningsleder Eva Lill Kloster Hægeland i Agder politidistrikt til VG.

Pågrep gjerningsmann på legevakten

Opplysningene er kommet frem etter at to søramerikanske prostituerte anmeldte et ransforsøk forrige uke.

— Fire personer er siktet for ransforsøket. De er i alderen 17 – 21 år, og kommer i hovedsak fra Kristiansand, opplyser Kloster Hægeland til fvn.no.

Hun presiserer at det gjenstår ytterligere etterforskning i saken. Kvinnene ble ifølge henne ranet hjemme i leiligheten.

En av kvinnene skal ifølge politiet ha sprutet salmiakk i ansiktet på de maskerte gjerningsmennene, og en av dem måtte på legevakten. Der pågrep politiet ham. Kvinnen valgte å anmelde ransforsøket fordi det var andre gang i Kristiansand de opplevde en skremmende hendelse.

— Jeg ble livredd og vil aldri glemme dette. En av dem tok kvelertak på meg, har en av kvinnene forklart politiet ifølge VG.

Ranet for 30.000 kroner

Kvinnen opplyste til politiet at hun for kort tid siden ble ranet for 600 kroner og et kamera av en person som kan være identisk med en av de siktede i den siste saken.

Ifølge avisen har politiet også fått informasjon fra andre vitner om at to andre prostituerte er blitt oppsøkt i onde hensikter. Den ene gangen skal en maskert mann ha blitt overrasket av et vitne og rømt fra stedet. I det andre tilfellet skal en kvinne ha blitt ranet for 30.000 kroner.

En 46-åring fra Kristiansand, som eier to leiligheter prostituerte skal ha jobbet fra, er avhørt som vitne i saken. Til politiet har han opplyst om at han har kommet med advarsler til flere av kvinnene på grunn av at det skjer ran i byen.