LINDESNES: — Hadde du kunnet skrevet at "pastoren dyrket hasjplanter i egen hage", hadde du jo hatt årets nyhet, ler Myhra.

Stod i bøtter

Det er Lindesnes Avis som tirsdag skriver om cannabisfunnet på Presthusmoen i Spangereid. Beboer Tor Lerbæk var på vei tilbake fra komposthaugen sin da han oppdaget de grønne plantene.

— Jeg tok for sikkerhets skyld turen innom pastoren for å spørre om han savnet dem. Han lo godt, og synes det var et underlig sammentreff at de var akkurat ved boligen hans, sier Lerbæk

Pastor Myhra synes episoden på mange måter er morsom, men han synes likevel det er alvorlig at hasjplanter er blitt dyrket i nærområdet.

— Nei, som småbarnsfar ble jeg jo veldig overrasket over at noen har plantet hasjplanter bare 15 meter fra husveggen vår. Jeg har gått forbi stedet mange ganger, men har ikke oppdaget plantene, sier Myhra.

Dumpet Ifølge Lindesnes stod hasjplantene i to bøtter på stedet. Politiet tror noen har dyrket plantene med tanke på narkotikabruk, men at de har funnet ut at plantene ikke kunne benyttes likevel.

— Plantene blir sendt til Kripos for rutinemessig undersøkelser, for å se hvor mye virkestoffer det er i dem. Men så store som de er burde det være flere blomster på dem. De tåler ikke kulde, så de ble nok dumpet fordi eieren skjønte de ikke kunne brukes, sier politibetjent Thorbjørn Arnelie hos politiet i Mandal.