KRISTIANSAND: — De er en uke for seint ute, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

Fredag kveld mottok han flere meldinger om uvettig bruk av fyrverkeri, om kinaputter og sprengte postkasser.

Sprengte postkasser - Det begynte på Nodeland ved halv ni-tiden i kveld. Den første meldingen lød på at ungdommer hadde sprengt tre postkasser i Vestmovegen på Nodeland. Gjerningsmennene skulle ifølge melder være i fjortenårsalderen, og fremdeles befinne seg i området. Vi sendte ut en patrulje som plukket opp fire mindreårige gutter, sier Arnesen.

Fire gutter, en tiåring og hans 13 år gamle bror, samt to fjortenåringer, ble kjørt hjem til foreldrene av politiet.

— Vi gjorde foreldrene oppmerksomme på at alle hadde holdt på med fyrverkeri. De to fjortenåringene er blitt observert i forbindelse med postkasse-sprengingen, det kommer til å bli fulgt opp. Vi må iallefall ta en samtale med dem, sier Arnesen.

Sendte opp raketter Kort tid seinere fikk politiet inn nok en melding om en ungdomsgjeng som drev med fyrverkeri, denne gang fra Skarpengland skole i Vennesla. Like etter kom den samme meldingen fra Torridalsveien i Kristiansand.

— Her ble det meldt om full fest i et bolighus, og at det skulle være skutt opp fyrverkeri, opplyser operasjonslederen.

Også i Kvinesdal smalt det - klokken 21.39 ringte en melder inn og fortalte at det ble skutt opp raketter i området rundt Feda skole.

Slapp kinaputter fra bilen Omtrent samtidig, klokken 21.32, fikk politiet telefon fra en bilfører som kjørte på riksvei 9 ved Rysstad. Han meldte at personer i bilen foran ham kastet ut knallskudd på veibanen og at disse ble fyrt av like under bilen.

Det viste seg etterhvert at disse personene var de samme som hadde sprengt to postkasser på Nomeland tidligere på kvelden.

— Lensmannen der oppe satte seg i bilen og kjørte etter ungdommene. Han fikk stoppet bilen, hvor det satt fire personer. Disse er observert i området hvor det ble sprengt to postkasser, og kan vente seg en anmeldelse for dette.

— Dessuten har føreren ifølge vitner kjørt som en gris, noe som også blir anmeldt. Guttene kommer alle fra kristiansandsområdet og er i alderen 16 til 21 år, opplyser Arnesen.