VENNESLA: – Dette er noe vi har ventet på så lenge, vi har nesten ikke turt å håpe det skulle gå den veien. For oss som jobber her blir det en helt ny verden, ja, nesten revolusjon. Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan det blir, sier Anne Kjersti Bentsen, biblioteksjef i Vennesla kommune.

I kveld la KrF, Ap og Sp fram sitt alternative budsjettforslag, der de går inn for et bindende bibliotek-vedtak. Det vil si ferdig bibliotek— og kulturhus i Vennesla sentrum i 2011. Biblioteket i Vennesla har holdt til i midlertidige lokaler vegg i vegg med brannstasjonen siden 1960-tallet. Allerede den gang planla politikerne nytt bibliotek. Men planene er utsatt utallige ganger. Rådmann Svein Skisland la også i år fram et budsjettforslag der biblioteket ble skjøvet fram i tid på grunn av stram økonomi.

Tirsdag vedtok politikerne å bygge likevel. Nybygget er kostnadsberegnet til 53 millioner kroner, og skal få plass midt i sentrum, vegg i vegg med samfunnshuset.

Mindretallet i plan- og økonomiutvalget, Høyre og Fremskrittspartiet ville kutte bibliotek helt ut av planene. Men flertallsforslaget ble vedtatt.